Blindeninstituut Thai Binh- waterfilters en renovatie slaapvertrekken

Het resultaat van het tweede brailleproject (maart-december 2014) was prachtig: net als bij het eerste project stroomde 80% van de groep na de cursus in bij de reguliere basisschool in hun woonplaats.

Onze stichting heeft in overleg met de Blind Association besloten in 2015 geen brailleklas te starten. Omdat dit in 2013 en 2014 heeft plaatsgevonden is deze doelgroep voorlopig dermate uitgedund dat we beter even kunnen wachten. Wel blijft de prioriteit van kracht voor het leren van lezen en schrijven aan blinde en zeer slechtziende kinderen zodat zij kunnen instromen in het lokale basisonderwijs.

waterfilter nieuwe keuken_k
Waterfilter nieuwe keuken

Als resultaat van de evaluatie heeft onze stichting besloten in 2015 een donatie te geven voor twee waterfilters en voor de renovatie van vijf slaapvertrekken. Deze werkzaamheden vonden plaats in de zomer van 2015. De waterfilters maken het mogelijk het kraanwater als drinkwater te gebruiken. Dat maakt het arbeidsintensieve koken van het water overbodig, net als het gebruik van duur flessenwater.

 

Thai Binh renovatie voor en na
Renovatie buitenkant voor en na